Képes beszámoló a tehetségnapról

2022.03.31

2022. március 26-án a gimnáziumi osztályok tehetségnapon vehettek részt. A programok alapvetően az iskolánkban működő szakkörök tevékenységeit mutatták be, azokból adtak egy kis ízelítőt.

Álljon itt egy kis képes beszámoló a különböző tevékenységekről.

A vitaklub Pásztor Éva vezetésével mutatkozott be, a drámafoglalkozást Keszler Andrea és Kis-Kapin Éva tartották, a pszichológiai foglalkozást iskolánk pszichológusa, Márhoffer Nóra. A sportfoglalkozásokra rengetegen jelentkeztek, ők az udvaron próbálhatták ki magukat különböző sportágakban Tóth Éva, Székely Gabriella és Gáll Ildikó vezetésével.

Kertészkedni is lehetett Varanka-Farkas Katalin útmutatásával.

Robotikával is ismerkedhettek a tanulók: Klacsákné Tóth Ágota és a 9.B műszaki-informatika tagozatos diákjai várták társaikat Lego NXT és Spike robotokkal. Enekívül az érdeklődők programozhattak Smart Home kit segítségével, Maqueen robottal és AI-kamerával, arduinóval, illetve kipróbálhatták a drónokat is.

A videószerkesztő foglalkozáson Gergelyi Katalin felügyelete alatt trailert lehetett vágni, illetve pálcikaemberkés vagy más animációs kisfilmet lehetett készíteni.

A képzőművészeti foglalkozásokon Ujhelyi Eszter és Brecsokné Kertész Ágnes vezetésével padfestés, selyemképfestés, márványozás, monotípiakészítés, póló- és farmerfestés és még sok érdekes tevékenység várta a diákokat.