Gimnáziumi tagozat

Gimnázium


A Nagy László Általános Iskola 1985-ben bővült gimnáziumi osztályokkal, azóta látjuk el a gimnáziumi oktatás-nevelés feladatait is.

Gimnáziumi osztályainkban hagyományosan ötféle képzést szoktunk meghirdetni: 3 tagozatos osztályt (természettudományi, humán és nyelvi tagozatot), egy nyelvi előkészítő osztályt 5 év képzési idővel és egy általános tantervű osztályt. A 2021/22-es tanévtől tagozatkínálatunk műszaki-informatikai tagozattal bővült.

Humán tagozat

Műszaki-informatikai tagozat

Nyelvi tagozat

Gimnáziumunk egyik kiemelt fontosságú nyelve az angol.Minden évben indítunk nyelvi előkészítő osztályt, ahol a diákok heti 12 órában kizárólag az angol nyelvvel foglalkoznak. Emellett a második idegen nyelv, a német vagy az olasz is emelt óraszámot kap, heti 6 órában tanulhatják a diákok ezeket a nyelveket. Az emelt óraszám tehát nemcsak az angolt érinti, azt a leginkább, hanem emellett a második nyelvet is.

Nyelvi előkészítő osztályunkban kezdő és haladó csoportot indítunk.A négyosztályos nyelvi tagozat ugyancsak magas nyelvi óraszámot jelent. Itt is az angol mellett a második idegen nyelv, a német vagy olasz emelt óraszámban szerepel az órarendben: a diákok ezekben az osztályokban heti 5 angolórán és 5 német- vagy olaszórán készülnek a közép- vagy emelt szintű érettségire, illetve a nyelvvizsgára.Ezekben az osztályokban a tanulók jelentős része legkésőbb a 12. évben már megszerzi a közép- vagy akár felső fokú nyelvvizsgát. Sokan tesznek előrehozott érettségit is közép- vagy emelt szinten.

Természettudományi (biológia-kémia) tagozat