Ebéd

Étkezés 2023/2024

A 2023. október havi étkezési térítési díjat az ÉSZGSZ központi pénztárában (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 49-51.) az alábbi napokon tudják készpénzben befizetni:

  • szeptember 26. 7h30-17h
  • szeptember 27. 7h30-17h
  • szeptember 28. 7h30-14h
  • október 2. 7h30-17h
Tisztelt Szülők!

A 2023/2024-es tanév étkezési nyomtatványait május 30-ig kérném önöktől kitöltve, aláírva, e-mailben visszaküldeni az ebed@nlgbp.hu címre. A tárgy mezőbe kérném a gyermek/étkező nevét feltüntetni. Az OM azonosítót minden esetben írják rá a nyomtatványra (ezt a diákigazolványon is megtalálják) és a gyermek leendő osztályát kell az "osztály"-hoz írni (az intézmény dolgozóinak nem kell OM azonosító, és az osztályhoz "felnőtt"-et kell írni).

Az új tanulók június 16-ig küldhetik el a nyomtatványokat, a tárgy mezőbe kérném feltüntetni, hogy a gyermek új beiratozó.

A nyomtatványokat az alábbi oldalakon érhetik el.

  • 8-as számú melléklet (ezt csak a támogatásban részesülőknek kell: nagycsaládos, sni, tartós beteg, rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, nevelésbe vett gyermek. A nagycsaládos kedvezményről nem kell egyéb igazolás, a tartós betegség fennállásáról, sni-státuszról, nevelésbe vételről, illetve a rendszeres gyermekvédelmi státuszról a határozatot is csatolni kell)
  • 9-es számú melléklet (csak a nevelésbe vett gyermekek részére, nevelőotthon, avagy a nevelőszülői hálózat tölti ki pecséttel ellátva)

Üdvözlettel

Juhász Rita

gazdasági ügyintéző

06-20/852-8595

ebed@nlgbp.hu 

Vonatkozó jogszabályok

A JELENLEG HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK SZERINT:

A Gyvt.40 § (4) pont alapján 50%-os étkezési térítési díjat fizet:

  • 3 vagy több gyermekes családoknál gyermekenként
  • tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek (orvosi igazolással)
  • a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek, ha a 9-13. évfolyam tanulója (az Önkormányzat határozatának másolatát csatolni kell)

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult 1-8.oszt. tanulóknak nem kell étkezési térítési díjat fizetniük!

A kedvezményre jogosultaknak a portán található nyomtatványt év elején ki kell tölteniük!

Az ingyenesen étkezőknek is jelezniük kell étkezési szándékukat, illetve az esetleges lemondást is.

Közegészségügyi okból az iskolából étel nem vihető el.