Társasjáték-projekt

2024.06.15

A tanév utolsó témaköreként került sorra a 6.a osztályban irodalomból Arany János Toldija. A mű elolvasása előtt kaptak a diákok tájékoztatást arról, hogy a téma végére csapatokban társasjátékot kell készíteniük. Megbeszéltük a választható játéktípusokat, a csapattagok feladatkörét, a társasjátékkal szembeni elvárásokat, az időkeretet és a munkanapló készítésének okát és célját. 

Az ötletelés azonnal beindult. A mű olvasása közben, énekről énekre haladva kellett jegyzetelniük, feladatokat készíteniük, amiket később felhasználhattak. Kiválasztották a játéktípust, és az utolsó ének befejeztével nekiálltak a megvalósításnak. Nagyon lelkesen dolgoztak:

A játékok elkészülte után próbajátékra, a tapasztalatok mentén némi változtatásra, végül közös játékra került sor, amit nagyon élveztek:

A feladatot záró értékelésük szerint élvezték a munkát, tetszett nekik a feladat, mindenki meg tudta találni benne azt a részt, amiben sikeresnek, résztvevőnek érezte magát. A csapatmunkában, felelősség-megosztásban még saját maguk szerint is fejlődniük kell, azonban mindegyik csapat képes volt a játékot elkészíteni. Színvonaluk változó volt, de összességében remek munkát végeztek, és valóban játszható, élvezhető játékokat alkottak, és a Toldiból is elég sok mindent feldolgoztak, átismételtek.


A projektet vezető tanár: Linkai Virág