Megemlékezés az aradi vértanúkról

2023.10.11

Iskolánkban október 6-án idén is megemlékeztünk az aradi vértanúkról. Az informatív és megható műsort Beluszky Tamás tanár úr állította össze.

A kerületi megemlékezés - a XX. kerület Önkormányzata által szervezett ünnepség - a Vécsey lakótelepen az emlékkőnél zajlott, ahová 14 diákunk és néhány szülő, testvér, nagyszülő is eljött.

Dr. Hiller István országgyűlési képviselő beszédében emlékeztetett bennünket a szabadságharc azon résztvevőire, akiket a tizenhárom aradi vértanúhoz hasonlóan, ugyancsak Haynau végeztetett ki, de más időpontban.

Megtekinthettük a Spicc&Flex Táncegyüttes táncát: a mártírok képei mögül egy angyal lépett ki, s a táncosok izgalmas koreográfiával hangsúlyozták a régi idők fájdalmait, idézték meg a szabadság szellemét.

A városi fúvószenekar kíséretében a Vox Musica kórusa és az egybegyűltek elénekelték Kölcsey Himnuszát, Vörösmarty Szózatát.

A műsort követően a helyi szervezetek koszorúikat, az iskolák diákjai pedig egy-egy szál hófehér szellőrózsát, illetve rózsát helyeztek el az emlékkő elé.

2023.10.06.

Brecsokné Kertész Ágnes kísérő tanár