Katasztrófavédelmi vetélkedő

2024.05.21

2024. május 7-én az általános és középiskolások számára meghirdetett katasztrófevédelmi vetélkedőn versenyeztünk. Néhány évvel ezelőtt az iskolánk már részt vett ezen a versenyen. Most újból jelentkeztünk erre a megmérettetésre.

A verseny az ESMTK pályán került megrendezésre. Iskolánk általános és középiskolás diákokkal vett részt. Az általános iskolai tagozaton a 7.b osztályból 4 tanuló - Olessák Jázmin, Boros Dorina, Kovács Kristóf, Szuhorukov Viktor -, a gimnáziumból Gulyás Katalin, Hesz Maja, Horvát Henrik 11.C, Erős Előd 11.A alkottak egy-egy csapatot.

Előzőleg kaptunk egy felkészítési délutánt az pesterzsébeti tűzoltóságon, ahol gyakorlati feladatokat ismertünk meg, de az elméleti anyagot pendrive-on küldték el. Az általános iskolásokat Tóthné Boros Zsuzsanna testnevelő, a középiskolásokat Tóth Éva testnevelő segítette a felkészülésben.

A versenyzők az iskolában lelkiismeretesen gyakoroltak, és átolvasták az elméleti feladatokat. A verseny napján átsétáltunk a verseny helyszínére.

Az általános iskolák 6 csapattal, a középiskolások 2 csapattal versenyeztek. Nyolc állomáson forgószínpad-szerűen cseréltek. Az állomások témái a következőek voltak: közlekedési, egészségügy, árvízvédelem, környezetvédelem, katasztrófavédelem és tájékozódás, mindenütt voltak egyaránt gyakorlati és elméleti feladatok.

A gyerekek fegyelmezetten és ügyesen dolgoztak. Meg is lett az eredménye, hiszen mindkét tagozaton ELSŐ helyezést értek el a csapatok!!

Reméljük, jövőre is indulunk ezen a versenyen, és ilyen szép eredménnyel végzünk!

GRATULÁLUNK A CSAPATOKNAK!!!

Zsuzsa néni és Éva néni