Játékvár

2023.10.02

Szeptember 22-én péntek délután átalakultak a felsőtagozatos tantermek: a 7.-8. évfolyamosok a kisebb évfolyamosokat érdekes, szórakoztató játékokkal várták. A diákok a "Ki mit tud?" termében bemutathatták különleges adottságaikat: táncolhattak, énekelhettek, szavalhattak, vagy épp ritmikus mozgást végezhettek.

A zenei műveltségüket versenyszituációban mérték össze Szabó-Krémer Noémi vezényletével. Fel kellett ismerniük slágereket, megnevezni az előadót és a címet, majd folytatni kellett, vagy épp elénekelni.

A "Legyen Ön is milliomos!" termében többféle tudományos témakör kérdéseire kellett megfelelni.

Volt "Székfoglaló", "Kóstoló", amit minden gyerek többször is kipróbálhatott. Nemcsak a "Kóstoló"-nál kellett csukott, bekötött szemmel ülni, hanem a "Mi a macska?" tárgykitapogató játéknál is.

Két teremben labdás, ügyességi, célba találós feladatokkal szórakozhattak a tanulók.

Péter bácsi fabatkákkal fizetett az ügyeseknek, akik, miután összegyűjtötték a pénzüket, csoportba rendeződtek, hogy a licitáláson minél nagyobb eséllyel nyerjék meg a finomságokat. Volt is csodálkozás, amikor 175 fabatkáért kelt el a banán.

A végére a sok fabatka mind elfogyott, a sok finomság, díjak, ételek, italok gazdára találtak.

Köszönjük a Nagy László Iskoláért Alapítványnak a támogatást, és Czeczei Péter tanár úrnak a kiváló megszervezését ennek a szuper délutánnak!

2023. szeptember 28.

Brecsokné Kertész Ágnes

Álljon itt néhány kép!