Családi sport- és egészségnap az alapítvány rendezésében

2023.10.11

Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a sportnapot. Megnyitásként iskolánk igazgatónője kívánt mindenkinek kellemes időtöltést és szórakozást erre a szép, napos szombatra.

Rendezvényünket támogatta a Budapesti Jahn Ferenc Kórház Egészségfejlesztő Irodája, az EFI, akik különböző méréseket (testzsírösszetétel, vérnyomás) végeztek, és tanácsokkal látták el a családokat.

A Vöröskereszt nevében Verebélyi Andrea újraélesztésre tanította az érdeklődőket.

A Pesterzsébeti Lövészegylet - Gajzágó Imre bácsi vezetésével és tavaly végzett diákunk Hábel Barna segítségével - kétféle puskával is célbalövést gyakoroltatott.

Ági a bemelegítéssel megmozgatta , előmelegítette izmainkat, majd a pontedzéssel megtanultunk dobolni, földet verni, napba nézni - miközben erősítettük magunkat.

Éva néni ismét kerékpáros akadálypályát épített, Zsuzsa néni a Családi váltóban igencsak megmozgatta a kicsiket-nagyokat, és szoros mérkőzésen dőlt el, ki győzött. Eszti néni az ergométert mérte.

Sok-sok diákunk segített a nevezésben, a versenyek levezetésében.

A büfében finom körözöttes kenyeret is lehetett kapni, és Judit néni kókuszgolyói hamar elfogytak, míg a szomszédos teremben az arcfestésre várták a jelentkezőket: Puskás Öcsi, Székely-Bende Fruzsi, Cseh Virág lepkéket, pókhálókat, virágokat varázsolt a gyerekek arcára.

A versenyszámok között válogathattak kedvükre a jelenlévők: frizbi-célbadobás, kislabdahajítás, kapufára rúgás, kosárra dobás, hula-hop, ugrálókötél, ping-pong…

További támogatóink voltak: Bak Szikvíz, Mc'Donalds, Buci Pékség, Líra, Sogno di Gelato, a kurátorok, a testnevelő tanárok, szülők, és mindenki, aki támogatójegyet igényelt, vagy belépőjegyet vett Boros Marika nénitől.

A versenyek győztesei jutalomban részesültek: a sok-sok csoki mind elfogyott.

Jövőre veletek ugyanitt! További segítő kezekre mindig számítunk, új támogatókat is várunk!

2023.10.08.

Brecsokné Kertész Ágnes
alapítványi titkár