Családi egészség- és sportnap

2022.10.12

Igazi indián nyári időre sikerült az idei sportnapot megszervezni!

Mint minden versenyt megelőzően bemelegítéssel kezdtük: Száfner Dominika és Zolotarjov Patrícia 12.A osztályos tanulók mozgatták meg a jelenlévőket a fejük búbjától a sarkukig, minden kis porcikájukat. Nem is volt sportsérülés. Köszönjük szépen! A zenét és a hangosítást felügyelték Pap Tamás, Vancsics Levente és Terebesi Bendegúz 12.B osztályos tanulók.

A szokásos versenyeken túl (futás, kislabdahajítás, kapufára rúgás, kosárra dobás, hulahoppkarikázás, kötélhajtás) Tóth Éva néni kerékpáros akadálypályát épített a nagypályán, ahol kicsik, nagyok egyaránt a Béla bá' Csepel kerékpárján próbálhatták ki magukat. Az asztalitenisz-bajnokságot Kóti Szintia és Hesz Maja (10.C) vezette le. Természetesen a strandröplabdapályát is elfoglalta a nagyközönség, de csak saját örömükre, versenyen kívül, hiszen sokan nem neveztek be minden versenyre, hanem szabadon játszottak, minden kötöttség nélkül.

A versenyzők közül az elsők nevei álljanak itt (alsós, felsős, felnőtt sorrendben)

  • Kislabdahajítás: Jóni Levente, Hopp Heni, Ertner Andrea, Rádi Zsolt
  • Kötélhajtás: Bartha Júlianna, Hopp Heni, Varró Kinga
  • Hulahopp: Kiss Karina Zoé, Rudolf ágnes, Rózsa-Takács Ildikó
  • Asztalitenisz: Ertner Olivér, Molnar-Varro Bettina, Király Balázs
  • Kosárlabda büntetődobás: Ertner Olivér, - , Király Balázs
  • Kapufára lövő: Franku Dániel, Patály Roland, Rádi Zsolt
  • Futás: Azsbóth Gergely, Tiszai Hunor, Tiszai Örs
  • Kerékpáros ügyességi: Czető Benedek, Tiszai Hunor, Kovács Ádám

Gratulálunk minden versenyzőnek és a győzteseknek (a 2., 3.helyezetteknek is)!

A nap fénypontja volt a családi váltó. Rekord számú család állt össze: Bényei, Janics, Ertner, Lózs, Franku, Hopp, Kétcsalád, Molbi, Szigeti-Kasszián és Katona. Boros Zsuzsa néni jól megdolgoztatta őket a köteles-lovacskás, a hulahoppkarikás és a "fejen vivő" feladatokkal. Immár töretlenül első helyezett lett a Bényei család, pedig csak egy-két másodpercen múlt a sorrend! Gratulálunk minden családnak!

Amíg a sportversenyek zajlottak, a legkisebbeket arcfestéssel varázsolták át hercegnővé, rókává, batmanné vagy párduccá Barsi-Tóth Emília, Keczeli Borbála , Szabó- Faurek Mia és Elekes Panna 9-évfolyamos tanulóink.

A büfé finom zsíroskenyérrel, körözöttes kenyérrel hódította az éheseket, de volt kókuszgolyó és ropogtatni való is. Marika néni állta a büfés "rohamokat", és a háttérben Kolonits Jutka néni és Alexa Anita dolgozott a keze alá. Az EFI-től poharakat kaptunk, a Lőrincz családtól díjakat a családi váltóhoz, a Lírától könyveket, a Mc Donald's-tól dzsúzt, a Buci-pékségtől kenyeret.

De ne feledkezzünk meg azokról a vendégeinkről se, akik tevőlegesen részt vettek a program lebonyolításában:

A Pestszenterzsébeti Polgári Lövészegylet elnöke, Gajzágó Imre és segítői (többek között Hábel Barna 8.b) az érdeklődőknek különböző fegyvereket mutattak be, majd lézeres lövésekkel próbálhatták ki célzó ügyességüket a bátrabbak. Reméljük, több alkalom is lesz majd az együttműködésre.

A Csepeli Ifjúsági Íjász Egyesület ismét elhozta hozzánk kitűnő sztyeppei íjait, hogy kicsik is, nagyok is kipróbálhassák koncentráló és célzó képességeiket, esetleg kedvet kapjanak az íjászathoz. Sárfi Laci bácsi és Magdi néni segítője voltak Eszenyi Panni és Máté Alexandra 11.A osztályos tanulóink.

Eljöttek hozzánk a Pesterzsébeti Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is, akik vérnyomást, testtömeg-összetételt, vércukrot stb. mértek, illetve a különböző önmegfigyelési módszereket is bemutatták, hogy a súlyos betegségeket mihamarabb felfedezzük és tehessünk ellenük, illetve bármilyen egészségügyi kérdésre szívesen válaszoltak.

Köszönjük még Kinga néninek és Dóra néninek a beléptetést, és azoknak a testnevelő tanárainknak (Bogi néni , Ádám bácsi, Ildikó néni) segítő közreműködését, akik szabaddá tették magukat erre a napra!

Reméljük, mindenki jól érezte magát, aki eljött, és bízunk abban, hogy jövőre még többen fognak eljönni, és még többen támogatják iskolánkat!

Budapest, 2022. 10. 09.

Brecsokné Kertész Ágnes

az alapítvány kuratóriuma nevében