Gimnáziumi ismerkedő délutánok

2014.09.29 07:51

A Nagy László Gimnázium tanárai segítséget szeretnének nyújtani a gimnáziumunkba jelentkező diákoknak a tagozatok közötti választáshoz, ezért ebben az évben gimnáziumi ismerkedő délutánokon is várnak benneteket.

A biológia (természettudományok), az angol nyelv és a társadalomtudományok (magyar nyelv és irodalom) területén október közepétől foglalkozásokat tartunk térítésmentesen az érdeklődő nyolcadikosoknak. Ennek során bepillantást nyerhettek meghirdetett tagozataink munkájába, és ha a foglalkozásokon aktívan és eredményesen vesztek részt, a szóbeli felvételi vizsga pontszámát (50 pont) is megszerezhetitek mindegyik tanulmányi területen.

Jelentkezni lehet a foglalkozásokra 2014. október 20-ig e-mailben: nlgbp20@nlgbp.hu vagy telefonon: 284-6402 az iskolatitkárságon.

Ha kedved és időd van, többféle foglalkozást is választhatsz.

 

Játékos tudomány

Természettudományos foglalkozások

Szeretsz kísérletezni? Interaktív feladatokat megoldani számítógéppel? Érdekelnek a természet jelenségei?

Amennyiben igennel válaszoltál az előbbi kérdésekre, vegyél részt a Játékos tudomány foglalkozásain, melyeken kísérleti bemutatók, interaktív számítógépes feladatok és tesztek aktív közreműködőjeként megismerheted iskolánk különleges eszközparkját, oktatási módszereit, valamint közelebb kerülhetsz a természettudományokhoz. A foglalkozások végén a sikeresen megoldott feladatokkal megszerezheted az emelt szintű biológia osztály szóbeli felvételi pontjait (50 pontot).

A fogalakozásokat szerdai napokon 15 órától tartjuk, az első alkalom 2014. november 5-én 15 órakor lesz.                                       

 

Angol nyelv

Szeretsz társasjátékokat játszani? Akkor legyél Te a győztes!

November közepétől heti egy alkalommal várunk a Nagy László Gimnáziumban, hogy együtt fedezzük fel Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Ausztrália világát.

Csapatokban és egyénileg, játékos és változatos feladatokon keresztül nyerhetsz bepillantást az angol nyelvterületek érdekes világába, kultúrájába, irodalmába és ízvilágába. Ha a feladatokat jól megoldod, útleveledbe pecsétet kapsz. A legtöbb pecsétet begyűjtőknek pedig a szóbeli felvételi maximális pontja (50 pont) a jutalom az intenzív angol nyelvi osztály haladó csoportjába (03-as kód), illetve az emelt szintű angol nyelvi csoportba (04-es kód).

Foglalkozásokat hétfői napokon 15 órától tartjuk, az első alkalom október 20-án lesz.       

 

Társadalomtudományi foglalkozások

 

Magyar nyelv és irodalom

  • Betűtenger??? Fulladásveszély??? Nem, nem! Merészen alámerülünk a szövegek mélységeibe. Nem kell félni, búvárfelszerelést biztosítunk.
  • Vágod a magyart? J Bírod az anyanyelved? K Hány nyelvet beszélsz: magyart, magyart és magyart is? Fordítsunk magyarról magyarra!
  • Építsünk, bontsunk – alapanyagunk a nyelv. Nyelvi legózás, végcél: a szövegvár, amelybe te is beköltözhetsz.

Kalandozz velünk, s meggyőződhetsz arról, hogy a magyar nyelv nem egy unalmas tantárgy neve, az irodalom nem labirintus, amelyben csak eltévedni lehet.

Mi ez: tágul és színesebbé válik tőle a világ? A válasz nyelvi – irodalmi foglalkozásainkon kiderül…

 

Történelem

Az időutazás 45 perces lesz!

A történelem korszakait járjuk végig egy-egy foglalkozáson. Visszarepülünk az ókori Athén és Róma városába, a középkori Magyarországon „találkozunk” Szent István és IV. Béla királyainkkal, a „felfedezőkkel” meghódítjuk Amerikát, harcolunk Nagy Szulejmánnal.

Akik a foglalkozások végén a kisebb egyéni feladatokat eredményesen oldják meg, az emelt szintű társadalomtudományi csoportba, illetve az intenzív angol nyelvi osztály (03-as kód) kezdő csoportjába jelentkezés esetén megszerezhetik a szóbeli felvételi pontszámát (50 pontot).

 

A foglalkozásokat keddenként tartjuk, az első időpont: október 21-én 15 óra.

 

Budapest, 2014. október 1.

A gimnáziumi ismerkedő délutánokra szeretettel várunk, és a versenyekhez sok sikert kívánunk:      

 

                                 a Nagy László Gimnázium vezetősége és tanárai

Vissza

Elérhetőség

Budapest XX. Kerületi Nagy László Általános Iskola és Gimnázium

© 2014 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode